Keçi’nin 5. sayısı YAZ 2016 yayında!
Edebiyat dünyayı kurtarabilir mi?
Edebiyat, yayıncılık ve eğitim alanlarındaki özgün içeriğiyle bir başvuru kaynağı haline gelen Keçi’nin YAZ 2016 sayısı, keciedebiyat.com sitesinde yayınlandı. Ücretsiz e-dergi Keçi’nin 5. sayısının dosya konusu, Türkiye’nin birçok bölgesinden öğretmen ve kütüphanecilerin, Ahmet Ümit, Sevin Okyay, Yalvaç Ural, Mine Soysal, Aslı Der, Yusuf Çotuksöken ve Gülçin Alpöge gibi önemli isimlerle bir araya geldiği 9. Eğitimde Edebiyat Semineri.
Keçi’nin 14 Haziran’da yayınlanan YAZ 2016 sayısı yine önemli kalemleri ağırlıyor. Keçi 5. sayısında; Ahmet Ümit, Sevin Okyay, Yalvaç Ural, Mine Soysal, Yusuf Çotuksöken ve Aslı Der gibi edebiyatçıların kitapla ve edebiyatla olan yolculuklarını, edebiyat gündemimize ilişkin değerlendirmelerini paylaşıyor.
Lise ve ortaokullarda gerçekleştirilen yaratıcı okuma uygulamalarından örneklerin yanı sıra yayın dünyasından ve halk kütüphanelerinden haberleri de içeren yeni sayının kapak konusunu, Ahmet Ümit’in “Edebiyat dünyayı kurtarabilir mi?” başlıklı yazısı belirledi. Gençleri öykü yazmaya heveslendiren Zeynep Cemali Öykü Yarışması’na yönelik içeriğiyle usta yazar Adnan Binyazar da YAZ 2016’nın sürprizlerinden biri.
“İnadına edebiyat” mottosuyla yola çıkan, edebiyata ve insana ilişkin pek çok konuyu tartışan Keçi edebiyat dergisi, edebiyat yayıncılığındaki 20. yılını kutlayan Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen konferans ve seminerlerin tüm içeriğini yayımlamak amacıyla Haziran 2014’te yayın hayatına başladı. Odağına edebiyatı ve insanı koyarak, zengin içeriğiyle okuma kültürümüzü geliştirmeyi amaçlayan Keçi, özellikle eğitimci, kütüphaneci, akademisyen, yayıncı, sanatçı, çevirmen, tasarımcı ve editörler tarafından ilgiyle izleniyor.
Yenilenen yüzü ve tasarımıyla keciedebiyat.com adresi üzerinden ücretsiz yayınlanan e-derginin editörü Halil Türkden yeni sayıdaki başyazısında, “20 yıldır olduğu gibi, çocukluğun ve gençliğin baştacı edildiği bir gelecek hayaliyle, kötüyü anlayarak ve unutmayarak, iyiyi bir keçi inadıyla üreterek yürümeye devam ediyoruz,” diyor.