Üç ay önce, bir Haziran günü çıktık yola… Edebiyatı dert edineceğimizi, zirvelere ve uçurumlara dikenli, sarp... … devamı için »
Yazarlıkta 50 yılı geride bırakan, usta öykücü ve romancı Necati Tosuner, hayranlık uyandıran kalemiyle tutkunu olduğumuz okuma... … devamı için »
Çağdaş edebiyatımızın en önemli temsilcilerinden Selim İleri, okuma ve okurluk deneyimini; yazar, eser, okur ve hayat... … devamı için »
Gazete yazıları ve kitaplarında toplumsal meseleleri büyük bir duyarlılıkla işleyen, içinde sistemin bir türlü öldüremediği bir... … devamı için »
Yazdığı, sahnelediği ve çevirdiği sayısız oyunun yanı sıra denemeleri ve öyküleriyle de tanıdığımız usta tiyatrocu Ali... … devamı için »
Edebiyatımızın usta kalemi Adnan Binyazar, okuma yazma kültürünün insanın dilsel ve düşünsel varlığını nasıl biçimlendirdiğine ilişkin... … devamı için »
Editör Müren Beykan’ın, “dil gönüllüsü” usta yazar Feyza Hepçilingirler’le gerçekleştirdiği söyleşi, fantastik, bilimkurgu ve polisiye gibi... … devamı için »
Akademisyen, çevirmen, yazar Yard. Doç. Dr. Necdet Neydim, çocuklarla iletişim, eğitimdeki tektipleştirmeler, ahlaki yaklaşımlar ve tanımlamalar... … devamı için »
Mizah ustası, karikatürcü yazar Behiç Ak, sanatın rastlantısal oluşu, çocuğun soru sormasının önemi, resimli kitapların okurla... … devamı için »
Kütüphaneci Serap Özyurt, Behiç Ak’ın sevilen İstanbul öyküsü Vapurları Seven Çocuk üzerine FMV Işık Okulları’nın 3.... … devamı için »
Evetleyerek, sorgulamadan okumak dediğimiz afirmasyonlu okuma, eğitim sistemimizi kuşatmış, oldukça tehlikeli bir kavramdır. Asıl istenilen, ileride... … devamı için »
Türkiye’nin sevilen dilbilimcilerinden, araştırmacı, yazar ve öğretim görevlisi Yusuf Çotuksöken, Türkçe’nin bugünkü durumuna, kullanımına, geçirdiği değişime... … devamı için »
Gazeteci, yazar Zeynep Oral, edebiyat ve sanatın bireyin yaşamına nasıl dokunabildiğini, dünyaya dair hangi soruları sordurttuğunu... … devamı için »
Edebiyat eleştirmeni, yazar ve yayıncı Semih Gümüş, edebiyatın dönüştürücü bir güç olan dilsel yaratıcılığı barındırması; edebiyatın... … devamı için »
Çağdaş edebiyatımızın üç özgün kalemi gençlik edebiyatına üç farklı pencereden bakıyor; gençlik edebiyatının önemini ve gencin... … devamı için »
8-12 Ekim 2014 tarihinde düzenlenecek Frankfurt Kitap Fuarı’nın bu yılki Onur Konuğu ülkesi Finlandiya. Dünyanın en... … devamı için »
Gazeteci, yazar, şair Karin Karakaşlı, yaşamından ve yazarlık deneyiminden yola çıkarak doğru kitabın, doğru okurla, doğru... … devamı için »
Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Kurucusu ve Uluslararası Felsefe Kuruluşları Federasyonu yöneticilerinden Prof. Dr. Betül Çotuksöken, eğitim,... … devamı için »
Edebiyatımızın usta öykücüsü Cemil Kavukçu, öykünün evreninde okur ve yazarın çıktığı yolculuğu anlatıyor. Öykü ustası, genç... … devamı için »

KEÇİ ÖZEL
SAYI 2014
PDF indirmek içinBu sayıdaki yazılar

Edebiyattan yaşam odalarına açılan yol…
Halil Türkden
Güzel bağımlılık güzel
Necati Tosuner
Edebiyattan yaşama süzülen öyküler
Selim İleri
Çizilmiş sınırları aşan bir özgürlük
Müge İplikçi
Hayal gücü mü, bilgi mi?
Ali Poyrazoğlu
Edebiyat öğretmez ama…
Adnan Binyazar
Özgürleşmekten kim korkar?
Feyza Hepçilingirler, Müren Beykan
Hayatın ta kendisi!
Necdet Neydim
Yazınsal ve görsel okuma
Behiç Ak
Yaratıcı okuma uygulaması
Serap Özyurt
Evetleyerek okumak
Selahattin Dilidüzgün
Dil içinde renkli gezintiler
Yusuf Çotuksöken
Çocuklar büyürken…
Zeynep Oral
Dilin ve gerçeğin zirvesinde, edebiyat!
Semih Gümüş
Gencin edebiyatı
Müge İplikçi, Behçet Çelik, Aslı Tohumcu
Dünyadan Frankfurt 2014’e yansıyan yayıncılık gündemi
Dünya fuarlarında
Kitap araba kazası gibi olur mu?
Karin Karakaşlı
Bir kaldıraç olarak felsefe ve edebiyat
Betül Çotuksöken